1. Alba – cat de multe, 15, 20, 100, cat mai multe. Sigur exista si varianta bleu, absolut eleganta si cea roz pal si cea bleumarin, dar cea alba va trebui sa primeze. Este semnul curateniei, elegantei, formalismului. Da, multe ca sa nu le speli des si sa le rulezi in zile cat mai indepartate, ca moment al uzitarii, pentru ca acestea sa dainuie cat mai mult in garderoba ta.
2. Uita-te la fata ta – e patrata, rotunda, ascutita, romboidala? Conteaza aceasta realitate pentru o alegere cat mai adecvata a formei gulerului. Principiul spune ca acesta trebuie ales invers proportional cu forma fetei. Exemple – o fata alungita, un guler patrat si invers, o fata patratoasa, un guler alungit.
3. Proportia guler / mansete iesite in afara gulerului, respectiv manecilor sacoului – este o ecuatie matematica absolut relevanta in estetica tinutei – atat cat gulerul iese in afara reverului sacoului la spate, atat va trebui sa iasa si manseta camasii din maneca sacoului. Nui uita: proportiile produc estetica.
4. Alege camasi cu balene – sunt “ucigatoare” camasile care se ingroapa sub reverele sacoului. Sunt cel putin gresite, daca nu, chiar neavenite. Solutia? Un guler rigid care sta la suprafata si care face fata cu brio oricarui tip de rever, chiar daca nu are o cravata stransa imprejur.
5. Lungime mare – marea “buba” a camasilor din comert, adica a tuturor camasilor de la raft, ramane lungimea. Hiba lor mare e ca, de fiecare data cand ne asezam sau ne miscam ies din pantaloni. Solutia primara ramane montarea unei benzi semi-adezive pe interiorul beteliei pantalonului – deranj: croitor, dus pantalonii, ridicat pantalonii, timp, drumuri, etc. O camasa pe comanda ramane solutia ideala. Sau macar identificarea cu succes a unei surse de camasi care sa faca fata acestei cerinte si neparasirea ei timp de o viata. Asculta ce-ti spun – ca in orice alt domeniu si aici sursele bune sunt rare.