Stiu ce inseamna -25 grade Celsius. Stiu ce inseamna si plus 40. La temperaturi ridicate este fara captuseala. Dara daca iti spun ca si la temperaturi scazute este tot fara. ma crezi?

Asta cu fara captuseala e noua in Romania. A aparut acum 5 minute. Nu de alta, dar in popor, fara captuseala inseamna ceva neterminat, saracacios. Asta e cel putin una dintre expresiile ce apar in popor despre sacourile necaptusite.

Hai sa stabilim ceva din start – a lucra sacouri necaptusite este de doua ori mai dificil decat a lucra sacouri captusite. Gandeste-te doar ca sub captuseala poti ascunde orice fel de imperfectiune. La sacoul necaptusit, toate imbinarile si cusaturile sunt la vedere. Tocmai din acest motiv – si din multe altele – sacoul necaptuist este mult mai valoros.

Ma gandesc ca sacoului necaptusit i se potriveste si structura full canvas – pieptii sustinuti pe dedesubt doar de insert de intaritura cusuta, iar nu lipita, facand pieptii moi si foarte flexibili. Mai mult, pot adauga structurii de fata umar moale, neintarit prin inesteticele pernite.

Cea descrisa mai sus nu este, spre exemplu, structura unui sacou pentru o persoana foarte slaba. Acolo, dimpotriva, este necesara pernita consistenta la umar si piepti voluminosi la sacou, tocmai pentru a adauga volum la orizontala.

N-as putea baga toate materialele in oala asta. O lana dreapta, fina, nu as putea-o lasa fara captuseala la interior. Ar prelua in desfasurarea sacoului, fiind foarte subtire, toate protuberantele corpului si as fi in dezavantaj. Dar as miza pe orice tesatura care are un minim de volum in structura sa si care faca casa buna cu ideea de sacou necaptusit.

La noi adevarurile ajung mai greu, dar tocmai inchei o perioada cu temperaturi scazute, in care am purtat preponderent sacouri si paltoane necaptusite. Si nu mi-a fost frig deloc.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a face cele mai bune achizitii in materie de haine. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/