Recunosc, nu prea port cravata. Dara atunci cand port, vreau sa stiu ca le gasesc la locul lor, nebotite, curate, in cea mai buna stare. Imi aduc aminte ca in orice magazin mare de afara, daca faceam cumparaturi semnificative, le primeam cadou. La noi, la acelasi volum de cumparaturi sunt pus sa le platesc.

Sa revenim – spuneam ca am nevoie de cravate bine conservate. Unele chiar imi plac mult si nu cred sa ma despart foarte curand de ele. In conservarea lor, plec de la o informatie valoroasa: cravatele sunt cusute in bie, adica in 45 grade. Asta inseamna ca daca le las atarnate de cate un umeras sau altul, gravitatia incepe sa le strambe, exact in sensul lor de croire.

Odata ce si-au terminat misiunea, cravatele ar trebui desfacute. Nu de alta, dar nodul de cravata lasat pe cravata deformeaza captuseala interioara si lasa urme adanci in materialul de la suprafata. Din punctul personal de vedere, conform practicii, cravatele nu se curata si nu se calca. La cea mai mica urma de rupere, descoasere sau patare, cravatele se schimba.

A doua cale de a le da mai multa viata este sa le pastram impaturite in forma de covrig si sa le asezam pe un suport moale, in cutii speciale sau separatoare din lemn. Odata asezate in pozitie verticala, exact datorita felului cusaturii, expus anterior, isi revin usor-usor la viata.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/