Stiu, la sfarsitul textului vor exista multe pietre aruncate catre subsemnatul. Asculta, macar – e si despre tine.
Uite cum sta situatia: incepem cu o comparatie. Stiu ca luna de luna platesti la stat o lista intreaga de taxe si impozite. Si mai stii ca daca nu le platesti la timp, ti se intampla rau. Adica popriri, atacuri in instanta, confiscari, etc. Si mai stii ca se intervine cu mana forte ca statul sa-si recupereze aceste sume. Ce nu stii pana la acest moment, pentru ca n-ai intrebat de prea multa vreme este cum s-a ajuns la aceste logici, apropo de sumele stabilite pentru zona de taxe si impozite. Ca pana acum, valorile sunt date din aer, neargumentate matematic.
In plus, daca ii intrebi – inclusiv pe marii analisti economici sau finantisti – MOTIVUL pentru care aceste taxe si impozite exista, o sa-ti dea ca “sunt pentru ca Statul si sistemul sa poata fi finantat” – in conditiile in care Statul si sitemul ar trebui sa fie functional, pentru ca eu platesc la zi, DAR NU E NICI PE DEPARTE ASA. In alta ordine de idei o sa-ti vanda o formula rasuflata de gen ASE, care oricum nu mai sta in picioare demult. In acest sens, recomand desprinderea de ei. Cu toate puterile tale. Si numai pentru ca niciunul nu mi-a explicat ratiunea si constructia TVA. Si il platim asa, ca vitele….
Ti-am facut o introducere ca sa intelegi ca acelasi sistem, de zece ori mai elaborat, este si la nivel de banca. Imprumuti o suma de bani, garantand cu veniturile tale personale. Veniturile tale personale sunt rezultat al muncii tale, adica al timpului tau personal alocat unei activitati. Adica sunt, cu tot cu dovada scrisa, PROPRIETATEA TA PERSONALA DEPLINA.
La fel si casa ta – conform inscrisului din Cartea Funciara, proprietate deplina. Pe de alta parte, vine Banca. Care elibereaza o suma de bani, in echivalent garantie – venituri sau proprietati. POATE VREO BANCA SA DOVEDEASCA CA SUMA DE BANI ELIBERATA ESTE PROPRIETATEA BANCII?
Nu cumva, pentru ca eu sunt descoperit conform punctajului lor ca bun platnic si incadrat la creditori, banca, prin lege, are voie sa elibereze alte 10 credite de aceeasi valoare, fara sa aiba acoperire in Trezoreria proprie? Adica BANI INVENTATI, BANI PE HARTIE. Ahaa…deci, sa plusam. Stii ca bancile comerciale nu platesc statului roman impozit pe profit? De ce? Au headquarter in afara si cu ajutorul marilor corporatii cu obiect de activitate consultanta financiara, scurg banii din tara. Ramane aici 3% pe pe branch. Mai am….
Draga Banca, o sa-ti dau banii inapoi cand o sa-mi aduci ceva dovezi, mie si celorlalti, despre cum e cu dreptul tau de proprietate deplin asupra banilor eliberati. Sau te folosesti si tu, ca si Statul asta de trei lei, de faptul ca am asimilat cu totii niste convente tacite la nivel social prin care prezumam la comun si orbeste ca “banca are bani” si “se platesc taxe si impozite la stat”? Eu zic sa termini cu prostiile.