Acestea au fost primele. In vremea cand inca se facea diferenta dintre purtatorii de curea – muncitorii si militarii si purtatorii de bretele – cei nobili. Nu de alta, dar preceptele britanice sustin in continuare ca hainele se sprijina de cap si de umeri – in consecinta, pantalonii se sustin de bretelele plasate pe umar.

Prefer bretelele cu prindere la nasture pentru ca dau o nota foarte classy tinutei. In plus, din punct de vedere functional, cele cu prindere la nastura chiar mentin pantalonii ridicati. O fac si cele cu capse, doar ca cele din urma, la miscari mai bruste, tind sa sfasaie betelia pantalonului. Chiar daca in ultima vreme, am vazut ca sistemul de prindere cu capse, a evoluat si el.

Ma mai intereseaza ca atunci cand aleg bretelele, ele sa fie in concordanta cu forma si statura corpului meu: un barbat corpolent sau inalt poarta bretele mai late – 3-5 cm, pe cand unul cu o constitutie mai putin atletica, ar trebui sa aleaga dintre modelele mai subtiri.

Fireste, va necesita un efort si din partea ta – va trebui sa faci un drum la croitor ca sa-ti coase cei sase nasturi aferenti interiorului beteliei pantalonului, pentru prinderea corecta a bretelelor: 4 in fata si 2 in spate.

Nu recomand bretelele din matase – se agata sau se scamoseaza repede. Au viata scurta si chiar daca scrie nu stiu ce nume de boier englez de soi pe ele, nu cadreaza realitatilor romanesti – nunti stropite cu vinuri rosii alese si mancaruri cu sos, dansuri tribale si muzica saltareata. Alege-le pe cele din material compozit, chiar daca sintetic, care rezista si la tractarea unui avion.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/