Pledez in continuare, cu tarie, pentru lipsa din garderoba masculina a camasilor cu maneca scurta. Prefer, de departe, camasile cu maneca lunga, cu mansete suflecate. Mai ales vara. Camasa suflecata era odinioara un semn al faptului ca cel din fata ta, intr-un eventual conflict se pregatea sa atace, sa riposteze fizic. Unii au pastrat acelasi obicei, pana astazi.
Da, mansetele suflecate iti acorda o mai mare libertate de miscare. Si aerul parca circula altfel in interiorul camasii.
Daca ai antebratele nu foarte voluminoase, iti recomand ca atunci cand le sufleci, sa pastrezi inchis al doilea nasture al mansetei camasii.
Suprapunerea de material formata prin suflecare va sta mai fixa, nepermitand alunecarea materialului spre incheietura.
Daca tocmai ai iesit din intalnirea in care toata lumea a stat batoasa si te indrepti cu temele de lucru spre pupitrul personal, poti lasa sacoul deoparte, relaxa nodul cravatei si sufleca mansetele.
Elementele astfel pozitionate, iti vor da sigur o alta stare. Nu omite faptul ca nivelul pana la care vei sufleca manseta nu trebuie sa fie mai sus de angulatia cotului.
Mai sus inseamna prea mult si te vei incadra, ca imagine, in alta categorie decat cea de elegant purtator de vestminte barbatesti.
Mai jos, inseamna ca astazi nu te-ai trezit inca de tot si dai dovada de neglijenta.
Nici capetele incoronate nu sunt straine de suflecarea mansetei. La urmei urmei, denota dinamism, intr-o nota cat se poate de relaxanta.